Redskap i bageriet

Redskap i bageriet

Krok- används för att knåda matbrödsdegar och kaffebrödsdegar
Vinge
Vinge- används för att röra ihop rörda satser, biskvimassa, mazarinmassa
Visp- används för att vispa in luft i ägg och socker, vispa grädde och maräng
Palett- används för att stryka upp tårtor eller biskvier
Pomeranskniv
Skrapkort
Metallskrapa
Rundtyll
Stjärntyll
Fruktkniv- att skala och skära frukt med
Kockkniv
Dragspel- att mäta upp bitstorlekar med
Anslagsring
Spritspåse
Utstickare
Sporre- att skära upp vetedeg till knutar samt skära wienerdeg med
Nagg- att nagga tekakor och amerikansk smördeg (napoleonbottnar) med
Ballongvisp- att vispa eller blanda med
Kavel- att kavla för hand med
Chinoise
Doppgaffel- snvänds när vi doppar gobitar
Pajformar- till små och stora pajer
Mazarinformar
Gryta- används i blandningsmaskiner
Släde- används till rulltårta och budapest
Borste
Mjölskopor