Ingredienser | Vikt i g |
smör | 800 |
mjölk | 1200 |
ägg | 400 |
socker | 1200 |
konditorivetemjöl | 1900 |
bakpulver | 60 |
kardemumma | 80 |
| |
Havretäcke | |
smör | 600 |
havregryn | 400 |
kanel | 40 |
bittermandel | 2 droppar |
- Vispa ägg och socker pösigt 10-15 minuter.
- Smält smöret och blanda med mjölken.
- Blanda och sikta de torra ingredienserna.
- Blanda försiktigt ner mjölkblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet lite i taget.
- Häll upp smeten i formar.
- Baka i 180oC ca 2o minuter.
- Smält smöret till havretäcket och blanda med havregryn, kanel och bittermandel.
- Ta ut kakan ur ugnen och bred på havretäcket.
- Baka i ca 15-25 minuter till.