Mörk chokladkaramell
Ingredienser | Vikt i g |
socker | 150 |
glykos | 25 |
vatten | 50 |
grädde | 100 |
kakaopulver | 12 |
mörk choklad | 100 |
salt | |
- Hetta upp grädde och kakao i en kastrull. Ställ den sedan åt sidan.
- Värm socker, glykos och vatten till en gyllenbrun karamell.
- Tillsätt den varma gräddblandningen i karamellen lite i taget under ständig omrörning.
- Koka 1 minut och ta sedan kastrullen från plattan.
- Låt karamellen svalna i 30-60 sekunder.
- Rör ner chokladen.
- Smaka av med salt när karamellen svalnat till 50-60 grader.
- Fyll mörka pralinskal till hälften.
Kaffeganache
Ingredienser | Vikt i g |
grädde | 166 |
glykos | 16 |
kaffepulver (nescafe’) | 3 |
mjölkchoklad | 100 |
mörk choklad | 66 |
smör | 33 |
- Koka upp grädde, glykos och kaffepulver.
- Häll uppkoket över chokladen i tre omgångar och blanda ordentligt.
- Mixa in smöret när tryffeln svalnat till 35 grader.
- Fyll pralinskalen ovanpå mörk chokladkaramell.