Karamellbavaroise
Creme anglais: | Vikt i g |
vispgrädde | 600 |
äggula | 120 |
socker | 75 |
gelatinblad | 15 |
Creme anglaise
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Väg upp grädde, äggula och socker i en kastrull och värm till 85 grader under ständig omrörning.
- Krama vattnet ur gelatinbladen och blanda ner gelatinet i uppkoket.
Karamellmassa | Vikt i g |
glykos | 300 |
socker | 450 |
vatten, uppkokat | 375 |
Karamellmassa
- Koka socker och glykos till en brun karamell.
- Ta av från värmen och tillsätt det varma vattnet lite i taget under omrörning. Koka ihop.
- Väg upp 300g karamellmassa och blanda ner i creme anglaisen.
- Låt svalna till 35 grader.
Maräng | Vikt i g |
äggvita | 225 |
socker | 112 |
vinsten | 1/2 tsk |
Maräng
- Vispa äggvita, socker och vinsten till en styv maräng.
- Vänd ihop marängen och karamellkrämen.
Päronbavaroise
Ingredienser | Vikt i g |
päronpure | 500 |
äggula | 263 |
socker | 112 |
gelatinblad | 15 |
lättvispad grädde | 337 |
Päronbavaroise:
- Blötlägg gelatinbladen.
- Väg upp päronpure, äggula och socker i en kastrull och värm till 85 grader under ständig omrörning.
- Låt vattnet droppa av från gelatinbladen och blanda ner dem i uppkoket.
- Låt svalna till 35 grader.
- Vänd ner päronkoket i grädden.