Vaniljglass (Jan Hedh)

Mixa vaniljglass, jordgubbar, standardmjölk och lite vaniljsocker för att få en härlig sommarmilkshake!
Ingredienser vaniljglassbasVikt (g)
gelatin3 blad
socker250
äggula240
mjölk500
vispgrädde500
vaniljstång1 st
honung50
Till chokladglassVikt i g
mörk choklad200
mjölkchoklad350
vit choklad350
Till bärglass (hallon)Vikt i g
vaniljglassbas500
hallon600
socker100

Arbetsbeskrivning

  1. Lägg gelatinet i blöt.
  2. Vispa äggula och socker poröst.
  3. Koka upp mjölk, vispgrädde, vaniljstång och honung.
  4. Ta bort vaniljstången och häll uppkoket över äggblandningen under långsam vispning.
  5. Häll tillbaka allt i kastrullen och värm under omrörning till 84 grader.
  6. Blanda ner gelatinet.
  7. Sila glassmassan (och blanda med eventuell choklad) och kyl i vattenbad med plast direkt mot ytan.
  8. Låt glassmassan stå i kylen 12 timmar och kör den sedan i glassmaskin.

Hallonglass

  1. Koka vaniljglassbas och kyl ner den ordentligt.
  2. Koka upp hallon och socker och sila bort kärnorna. Låt kallna.
  3. Blanda ner hallonpuren i kall glassbas och kör i glassmaskin.

0 comments on “Vaniljglass (Jan Hedh)Add yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *