Julbit med linzerbotten

Julbit med linzerbotten

Ingredienser linzerbotten Vikt i gram
smör, rumsvarmt 342
florsocker 112
salt 5
bagerivetemjöl 315
maizena 65
citrinzest från 1/2 citron

Arbetsbeskrivning

  1. Blanda alla ingredienser precis tills det går ihop, lägg på kyl över natten
  2. Kavla ut till 2,5 mm och stansa ut ringar ca 6-7 cm diameter.
  3. Baka av i 160°C ca 8-10 minuter.
Ingredienser spritsmassa Vikt i gram
mandelmassa 1000
apelsinpure smaka!
konjak smaka!

Arbetsbeskrivning

  1. Blanda ut mandelmassan med apelsinpure till spritsbar konsistens, smaksätt med konjak.
  2. Spritsa ringar på linzerbottnarna, låt eventuellt stå och torka över natten.
  3. Doppa i choklad och dekorera efter tycke och smak!