Operabakelser

IngredienserVikt i gram
äggvita320
socker100
malda hasselnötter500
florsocker500
bagerivetemjöl160
ägg480
smör, smält80
Ingredienser kaffesyrup 
starkt kaffe400
socker270

Arbetsbeskrivning

  1. Vispa äggvitan till maräng, tillsätt lite socker i taget.
  2. Vispa nötter, florsocker och ägg poröst.
  3. Vänd ner bagerivetemjöl och smält smör i äggskummet.
  4. Vänd ner äggvitan i nötblandningen.
  5. Stryk ut jämnt på bakplåtspapper  och grädda av i 220°C 5-7 minuter.
  6. Kaffesyrup: koka upp kaffe och socker tills sockret har smält.

Montering

  1. Skär botten till tre lika stora delar.
  2. Pensla en av bottnarna med choklad. Vänd den upp och ner när chokladen stelnat och pensla den med kaffesyrup.
  3. Bred på ett lager fransk smörkräm smaksatt med mocka.
  4. Lägg på en botten och pensla med kaffesyrup. Bred på ett lager av chokladtryffel.
  5. Lägg på sista bottnen och pensla med kaffesyrup. Bred på ett lager av Fransk smörkräm smaksatt med kaffe/mocka.
  6. Ställ i kylen att kallna.
  7. Skär upp i bitar och dekorera med kakao och chokladdekoration.