Ingredienser skållning dag 1 | Vikt i gram |
vatten kokande | 600 |
mörk malt | 30 |
linfrö | 200 |
solrosfrö | 250 |
rågmjöl | 600 |
Koka upp vattnet slå det över övriga ingredienser. Blanda noga, plasta och låt stå i rumstemperatur över natten.
Ingredienser bortgöring dag 2 | Vikt i gram |
vatten kallt | 1700 |
havssalt | 50 |
jäst | 100 |
smör | 100 |
bagerivetemjöl | 3000 |
Till inkavling | |
smör | 2000 |
Arbetsbeskrivning
| |
Körtid | 2+4 min |
Degtemp | 27OC |
Viltid före avvägning | 20 min i kyl. Kavlas 3×3 slag. Kavla ner till 2,5 mm och nagga försiktigt. Skär valfri form, jäs 45 minuter under plast. |
Avbakningstemp | 230°C 10-12 minuter, öppet spjäll |
Ånga | nej |