Zolakatårta

Zolakatårta

Ingredienser Vikt i gram
Botten
ägg 5,5 dl
socker 750
rivna nötter 400
Äggkräm
äggula 4 dl
grädde 400
socker 375
smör 575

Arbetsbeskrivning

Botten

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Vänd ner rivna nötter i äggsmeten.
  3. Häll upp i anslagsringar till 2/3.
  4. Baka av i 180°C 20-25 minuter.
  5. Tryck ner kanterna när bottnarna kallnat och frys bottnarna.

Äggkräm

  1. Koka upp grädde, socker och smör.
  2. Ta kastrullen från värmen och blanda ner äggula.
  3. Sjud krämen under ständig omrörning tills den börjar tjockna.
  4. Häll krämen över de frysta nötbottnarna.

0 comments on “ZolakatårtaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *