Dansk chokladtårta

Ingredienser Vikt i gram
smör 1000
socker 1000
mörk choklad 1000
äggula 450

Arbetsbeskrivning

  1. Smält smöret.
  2. Blanda i sockret och fortsätt värma under omrörning så att sockret smälter in i smöret.
  3. Häll smörblandningen över chokladen och blanda.
  4. Blanda ner äggulan.
  5. Låt svalna.
  6. Vispa 950g äggvita till full volym.
  7. Blanda äggvita med chokladblandningen.
  8. Häll upp i anslagsringar.
  9. Baka av i 180°C.
  10. När chokladkakan har svalnat görs samma smet igen och hälls uppepå den gräddade kakan. Frys.
  11. Skär loss tårtan från anslagsringen och stryk upp den med Ganach, chokladtryffel.

0 comments on “Dansk chokladtårtaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *