Valnötskaka

Valnötskaka

Ingredienser Vikt i gram
ägg 600
socker 920
bagerivetemjöl 960
kanel 35
bakpulver 35
vaniljsocker 10
valnötter 240
mjölk 200
smör 200
äppelsylt 400
Totalt 3600

Arbetsbeskrivning

    1. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Sikta samman vetemjöl, kanel, bakpulver och vaniljsocker och blanda med valnötterna.
    3. Smält smöret och blanda med mjölken.
    4. Rör ner smörblandningen och äppelsylten i äggsmeten.
    5. Rör försiktigt ner torrvarorna.
    6. Fyll smorda och bröade sockerkaksformar till 3/4.
    7. Baka av i 175°C ca 30 minuter.

0 comments on “ValnötskakaAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *