Ingredienser | Vikt i gram |
äggvita | 500 |
socker | 1250 |
- Använd endast rostfria redskap eller glasskålar till maräng. Plastbunkar är ofta mycket svåra att få helt rena, vilket ger en instabil maräng.
2. Se till att du är ren om händerna och tvätta alla redskap med ättiksprit så att all eventuell smuts och fett avlägsnas.
3. Rå äggvita är ljusgul till färgen. Börja vispa upp den.
4. När äggvitan har blivit till ett vitt skum med bubblor är det dags att tillsätta sockret lite i taget.
5. Här är marängen fortfarande undervisad. Vispen bildar inga spår i marängen och topparna är mjuka och böjer sig lätt.
6. När det blir djupa spår efter vispen i marängen är den färdigvispad.
7. Övervispad äggvita eller maräng delar på sig och blir grynig och vattnig. Då går den inte att rädda, utan man får kasta den.
0 comments on “Kallvispad (fransk) maräng”Add yours →