Danskt rågbröd

Gubbröra på danskt rågbröd
Blötläggning dag 1Vikt i gram
vatten2000
klippt råg1200
solrosfrö800
linfrö200
surdeg160
salt120

Blanda allt och ställ på kylen över natten.

Ingredienser dag 2Vikt i gram
vatten2000
jäst 250
svart sirap 1400
grovt rågmjöl 2600
bagerivetemjöl extra 1200
  1. Blanda blötläggningen med övriga ingredienser med vinge 30 minuter på långsam hastighet.
  2. Låt vila i grytan 30-45 minuter.
  3. Fyll 1,5 liters smorda formar med 1000 g deg. Blöt händerna och blöt skrapkortet så går det lättare.
  4. Jämna till bröden med blöt hand .
  5. Låt jäsa upp till kanten av brödformen.
  6. Baka av i 180ºC 60 minuter.

0 comments on “Danskt rågbrödAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *