Blötläggning dag 1 | Vikt i gram |
vatten | 2000 |
klippt råg | 1200 |
solrosfrö | 800 |
linfrö | 200 |
surdeg | 160 |
salt | 120 |
Blanda allt och ställ på kylen över natten.
Ingredienser dag 2 | Vikt i gram |
vatten | 2000 |
jäst | 250 |
svart sirap | 1400 |
grovt rågmjöl | 2600 |
bagerivetemjöl extra | 1200 |
- Blanda blötläggningen med övriga ingredienser med vinge 30 minuter på långsam hastighet.
- Låt vila i grytan 30-45 minuter.
- Fyll 1,5 liters smorda formar med 1000 g deg. Blöt händerna och blöt skrapkortet så går det lättare.
- Jämna till bröden med blöt hand .
- Låt jäsa upp till kanten av brödformen.
- Baka av i 180ºC 60 minuter.
0 comments on “Danskt rågbröd”Add yours →