Skumbollar

Ingredienser Vikt i gram
vatten 1000
torrvita 100

Blanda och låta svälla 30 minuter, eller längre tid i kylen.

Ingredienser Vikt i gram
vatten 500
agar agar 15
socker 2200
glykos 500

Arbetsbeskrivning

    1. Väg upp alla ingredienser.
    2. Blanda vatten och agar agar noga. Sjud upp under omrörning tills agarn smält.
    3. Blanda i socker och glykos. Koka till 112°C.
    4. Börja vispa äggvitan när sockerlagen är uppe i ca 107°C. När äggvitan nått full volym och sockerlagen har 112°C hälls sockerlagen över äggvitan under långsam vispning. Häll i en smal stråle på samma punkt så att inte lagen träffar vispen och sprätts ut på kanterna av vispskålen.
    5. Dra upp till högsta hastighet och vispa några minuter. Passa noga så att inte marängen blir övervispad.
    6. Spritsa med den största stjärn- eller rundtyllen. Låt massan gå sakta i maskin medan den spritsas, annars stelnar den.
    7. Låt skumbollarna torka till sig på kylen.
    8. Doppa skumbollarna med händerna i non temp choklad utspädd med choko tunning. Skumbollarnas spritsning ska synas genom chokladen. När man biter i skumbollen ska det inte vara ett jättetjockt lager choklad att tugga sig igenom.

0 comments on “SkumbollarAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *