Kardemummakaka med havretäcke (Brunkeberg)

Kardemummakaka med havretäcke (Brunkeberg)

IngredienserVikt i g
smör800
mjölk1200
ägg400
socker1200
konditorivetemjöl1900
bakpulver60
kardemumma80
Havretäcke
smör600
havregryn400
kanel40
bittermandel2 droppar
  1. Vispa ägg och socker pösigt 10-15 minuter.
  2. Smält smöret och blanda med mjölken.
  3. Blanda och sikta de torra ingredienserna.
  4. Blanda försiktigt ner mjölkblandningen och de torra ingredienserna i äggvispet lite i taget.
  5. Häll upp smeten i formar.
  6. Baka i 180oC ca 2o minuter.
  7. Smält smöret till havretäcket och blanda med havregryn, kanel och bittermandel.
  8. Ta ut kakan ur ugnen och bred på havretäcket. 
  9. Baka i ca 15-25 minuter till.