Hallonpralin

Hallonmarshmallows

Mängden i detta recept är det minsta som går att köra.

IngredienserVikt i g
äggvita1 dl
socker340
vatten150
glykos40
hallonpure50
  1. Mät upp äggvita i en vispskål.
  2. Hetta upp hallonpuren. Ställ åt sidan.
  3. Koka socker, vatten och glykos till 150℃.
  4. Börja vispa äggvitan.
  5. Häll i hallonpuren i sockret och ruska runt kastrullen så att allt blandar sig.
  6. Kylslå kastrullen för att avstanna kokningen.
  7. Häll sockerlagen över den uppvispade äggvitan under vispning på låg hastighet.
  8. Vispa till ett skum.
  9. Låt svalna till 30℃ och spritsa sedan i pralinskal.

Hallonganache

IngredienserVikt i g
mörk choklad100
ljus choklad50
hallonpure50
glykos50
rumstemp smör50
  1. Värm glykos och hallonpure tills glykosen har löst sig. Ställ åt sidan och låt svalna till 40℃.
  2. Värm chokladen till 40℃.
  3. Rör ner hallonpuren och smöret i chokladen och skapa en emulsion.
  4. Låt svalna till 30℃ och spritsa sedan i pralinskal.