Passionskaramell
Ingredienser | Vikt i g |
glykos | 30 |
socker | 30 |
vatten | 50 |
grädde | 30 |
smör | 10 |
passionspure | 40 |
kakaosmör | 2-3 |
(eau de vie, eller vodka) | 5 |
- Väg upp grädde, smör och passionspure i en kastrull och hetta upp. Ställ åt sidan.
- Väg upp glykos, socker och vatten i en annan kastrull och värm till en gyllenbrun karamell.
- Häll den heta gräddblandningen försiktigt över karamellen i en tunn stråle under omrörning.
- Koka till 114℃.
- Häll på kakaosmöret och spriten. Mixa slätt.
- Låt svalna och fyll i pralinskal till hälften.
Lakritstryffel
Ingredienser | Vikt i g |
grädde | 50 |
glykos | 15 |
lakritspulver | 5 |
mjölkchoklad | 100 |
smör | 5 |
- Koka upp grädde, glukos och lakritspulver och häll över chokladen. Rör till en emulsion.
- Mixa in smöret när tryffeln svalnat till 35℃.
- Spritsa över passionskaramellen.