Ingredienser | Vikt i g |
Dag 1, blötläggning: | |
vatten | 500 |
solroskärnor | 750 |
linfrö | 60 |
klippt råg | 60 |
sesamfrö | 60 |
torkade aprikoser | 200 |
Dag 2, bortgörning | |
vatten | 800 |
rågsurdeg | 200 |
jäst | 120 |
bagerivetemjöl extra | 1200 |
fint rågmjöl | 400 |
mörk sirap | 200 |
salt | 50 |
torkade tranbär | 100 |
Dag 1
1. Lägg aprikoser i en bunke och häll på vatten så att det täcker.
2. Väg upp övriga ingredienser till blötläggningen i en annan skål.
3. Låt stå över natten i rumstemperatur.
Dag 2
- Häll bort vattnet från aprikoserna.
- Blanda blötläggningen med övriga ingredienser utom tranbär och aprikoser med vinge i 10 minuter.
- Blanda in tranbären och aprikoserna 1-2 minuter.
- Låt degen vila i bunken i 30 minuter.
- Väg upp 800 g deg i varje form i en ram med smorda formar.
- Strö över havregryn och jäs upp till kanten på formen.
- Ingångstemperatur: 200 grader. Avbakningstemperatur: 175 grader. 45-60 minuter.