Ingredienser dag 1, poolish | Vikt i g |
kallt vatten | 500 |
bagerivetemjöl extra | 500 |
jäst | 2 |
Blanda allt till poolishen, täck med plast och låt stå i rumstemperatur 12-15 timmar.
Ingredienser dag 1, fördeg | Vikt i g |
bagerivetemjöl extra | 1100 |
kallt vatten | 700 |
jäst | 10 |
salt | 10 |
Blanda allt till fördegen, knåda 2+4 minuter. Lägg i oljad back på kylen i 12-15 timmar.
Ingredienser dag 2 | Vikt i g |
kallt vatten | 750 |
bagerivetemjöl extra | 1200 |
honung | 10 |
jäst | 8 |
salt | 50 |
- Blanda poolish, fördeg och övriga ingredienser 2+6 minuter.
- Tillsätt saltet och kör 2 minuter till.
- Lägg degen i oljad back och gör en vikning. Jäs 1 timme.
- Gör en vikning till och jäs 1 timme till.
- Kubba bitar som väger ca 400g och forma till baguetter. Jäs.
- Baka av i 250 grader, 15 sek ånga.