Ingredienser |
Vikt i gram |
smör |
1030 |
socker |
1020 |
demararasocker/råsocker |
700 |
vaniljarom |
50 |
ägg |
1030 |
apelsinarom |
100 |
kakao |
360 |
bagerivetemjöl |
950 |
salt |
15 |
chokladchippits |
|
- Rör smör, socker och vaniljarom luftigt med vinge, 20-30 minuter.
- Tillsätt rumstempererade ägg lite i taget. Låt äggen blandas in ordentligt innan mer tillsätts.
- Smaksätt med apelsinarom.
- Blanda kakao, konditorivetemjöl, salt och sikta.
- Blanda försiktigt ner torrvarorna i massan.
- Fyll muffinsformar till 3/4 och toppa med chokladchippits.
- Baka av i 180ºC 18-22 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara lite krämiga i mitten.
0 comments on “Krämiga choklad & apelsinmuffins”Add yours →