Krämiga choklad & apelsinmuffins

Ingredienser   Vikt i gram
smör 1030
socker 1020
demararasocker/råsocker 700
vaniljarom 50
ägg 1030
apelsinarom 100
kakao 360
bagerivetemjöl 950
salt 15
chokladchippits
  1. Rör smör, socker och vaniljarom luftigt med vinge, 20-30 minuter.
  2. Tillsätt rumstempererade ägg lite i taget. Låt äggen blandas in ordentligt innan mer tillsätts.
  3. Smaksätt med apelsinarom.
  4. Blanda kakao, konditorivetemjöl, salt och sikta.
  5. Blanda försiktigt ner torrvarorna i massan.
  6. Fyll muffinsformar till 3/4 och toppa med chokladchippits.
  7. Baka av i 180ºC 18-22 minuter. Muffinsen ska fortfarande vara lite krämiga i mitten.

0 comments on “Krämiga choklad & apelsinmuffinsAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *