Parfait jordgubb och choklad

Parfait jordgubb och choklad

 

 

Ingredienser browniebotten Vikt i gram
smält mörk choklad 300
smält smör 320
bagerivetemjöl 320
ägg 200
socker 500

Blanda alla ingredienser och fyll ca 1 cm tjockt lager i bakelseringar. Bakas 5 minuter i 180°C.

 

Ingredienser jordgubbsfyllning Vikt i gram
äggula 120
socker 360
färskost rumstempererad 400
jordgubbspure rumstempererad 800
vispad grädde 400
äggvita 180
  1. Vispa äggula och socker pösigt.
  2. Blanda ihop puren med färskosten.
  3. Vänd ihop äggvispet med pureblandningen.
  4. Vänd ner i grädden.
  5. Vispa äggvitorna till stabilt skum och vänd ner dem i den övriga smeten.
  6. Fyll upp browniebottnarna med jordgubbsfyllningen.

0 comments on “Parfait jordgubb och chokladAdd yours →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *