Ingredienser | Vikt i gram |
vatten | 1000 |
sötjäst | 150 |
salt | 30 |
svart sirap | 400 |
flytande vört | 200 |
margarin | 100 |
rågskållning | 100 |
bakhjälpmedel | 25 |
vörtkryddblandning | 40 |
bagerivetemjöl extra | ca 1470 |
bagerisikt | 400 |
Tillsätt när 1 minut återstår: | |
russin | 200 |
Totalt | 4125 |
Arbetsbeskrivning:Bakas 12 st i ram, för full ram krävs 2 liter deg. |
|
Körtid | 2+6 min |
Degtemp | 27OC |
Liggtid | 20 min |
Degvikt | 600g |
Ånga | nej |
Baktid | 50-60 min |
Avbakningstemp | 220°C |
vörtkryddblandning | Vikt i g |
kanel | 1200 |
ingefära | 400 |
nejlika | 1000 |
pomerans | 500 |
anis | 500 |
fänkål | 500 |
0 comments on “Vörtbröd (Nordic sugar)”Add yours →