Ingredienser | Vikt i gram |
äggvita | 320 |
socker | 100 |
malda hasselnötter | 500 |
florsocker | 500 |
bagerivetemjöl | 160 |
ägg | 480 |
smör, smält | 80 |
Ingredienser kaffesyrup | |
starkt kaffe | 400 |
socker | 270 |
Arbetsbeskrivning
- Vispa äggvitan till maräng, tillsätt lite socker i taget.
- Vispa nötter, florsocker och ägg poröst.
- Vänd ner bagerivetemjöl och smält smör i äggskummet.
- Vänd ner äggvitan i nötblandningen.
- Stryk ut jämnt på bakplåtspapper och grädda av i 220°C 5-7 minuter.
- Kaffesyrup: koka upp kaffe och socker tills sockret har smält.
Montering
- Skär botten till tre lika stora delar.
- Pensla en av bottnarna med choklad. Vänd den upp och ner när chokladen stelnat och pensla den med kaffesyrup.
- Bred på ett lager fransk smörkräm smaksatt med mocka.
- Lägg på en botten och pensla med kaffesyrup. Bred på ett lager av chokladtryffel.
- Lägg på sista bottnen och pensla med kaffesyrup. Bred på ett lager av Fransk smörkräm smaksatt med kaffe/mocka.
- Ställ i kylen att kallna.
- Skär upp i bitar och dekorera med kakao och chokladdekoration.