Ingredienser | Vikt i gram |
vatten | 1000 |
sötjäst | 150 |
mörk/svart sirap | 400 |
flytande vört | 125 |
margarin | 30 |
salt | 40 |
bakhjälpmedel | 50 |
hackade apelsinskal | 200 |
solrosfrö | 200 |
pomerans malen | 50 |
(vörtkryddor) | (5) |
klippt råg | 400 |
bagerivetemjöl extra | ca 1720 |
Totalt | 2645 |
Arbetsbeskrivning |
|
Blanda vatten, klippt råg, apelsinskal, solrosfrö dagen innan. | |
Körtid | 1+4 min |
Degtemp | 27OC |
Liggtid | 20 min |
Degvikt | 650g, baka i ram 5*2 bröd. För full ram krävs 1,5 liter deg. |
Ånga | 15 sek, lufta därefter |
Ingångstemperatur | 220°C |
Avbakningstemp | 180-190°C |
0 comments on “Apelsinvört”Add yours →