Ingredienser | Vikt i gram |
ägg | 1125 |
strösocker | 675 |
konditorivetemjöl | 338 |
potatismjöl | 338 |
bakpulver | 25 |
Arbetsbeskrivning
- Gör mice en place: Väg upp socker och ägg i en bunke och väg upp bagerivetemjöl, potatismjöl, bakpulver i en skål. Väg upp matolja i en separat bunke.
2. Värm ägg och socker över vattenbad till 60°C. Rör om då och då.
3. Ta ur bunken ur vattenbadet och torka av den.
4. Häll äggsmeten i vispmaskinen och vispa på maxhastighet i 20 minuter.
5. Gör i ordning anslagsringar på plåtar.
6. Sikta ihop bagerivetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
7. Blanda ner torrvarorna och sedan matoljan i äggvispet på låg hastighet ca 1 minut.
9. Fyll anslagsringar till 3/4 med anslagssmet och stryk upp på kanterna med ett skrapkort.
10. Baka av i 180ºC 20-25 minuter. Känn på anslagen så att de är fasta i konsistensen.
0 comments on “Varmvispat anslag”Add yours →