Ingredienser | Vikt i gram |
bagerivetemjöl kallt | 1650 |
salt | 26 |
socker | 99 |
ägg kalla | 330 |
smör | 66 |
mjölk kall | 660 |
jäst | 66 |
ymer (fryspulver) | 17 |
Till inkavling | |
kavlingsmargarin/smör | 1000 |
Arbetsbeskrivning | |
Körtid | 2+3 min |
|
- Gör mice en place: Väg upp alla ingredienser och gör i ordning kavlingsmargarin till en fyrkantig platta som är ca 1 cm tjock.
2. Kör ihop alla ingredienser utom kavlingsmargarinet i degblandare 2 minuter sakta och 3-4 minuter på lite högre hastighet.
3. Rundriv degen försiktigt.
4. Skär ett kryss i degen med en vass kniv och vik upp degen till en jämn fyrkant.
5. Kavla ut degen till ca 1 cm tjock fyrkant och placera kavlingsmargarinet på den.
6. Vik och spänn degen över margarinet från alla fyra sidor.
7. Kavla ut degen till en fyrkant ca 1 cm tjock.
8. Borsta bort mjölet från degen och vik in en tredjedel av degen mot mitten. Borsta bort mjölet igen och vik över den andra tredjedelen av degen. Du har nu gjort ett treslag.
9. Vänd degen och kavla ut den igen till en jämn fyrkant som är ca 1 cm tjock.
10. Gör ett andra treslag: borsta bort mjölet från degen och vik in en tredjedel av degen mot mitten. Borsta bort mjölet igen och vik över den andra tredjedelen av degen.
11. Låt degen vila i kylen 10-15 minuter på en mjölad plåt.
12. Vänd degen och kavla ut den igen till en jämn fyrkant som är ca 1 cm tjock.
13. Gör ett sista treslag: borsta bort mjölet från degen och vik in en tredjedel av degen mot mitten. Borsta bort mjölet igen och vik över den andra tredjedelen av degen.
14. Så här gör du wieneråttor: kavla ut degen i kavlingsmaskin. Den ska vara 30 cm bred och 8 mm tjock. Skär upp längder som väger 70-80g med en vass kniv. Tvinna varje längd till en snodd. Forma ett ”frågetecken” av längden och vik in ändarna som bilderna visar. Vänd på åttorna och lägg på plåt.
15. Så här gör du spandauer: Kavla ut degen 5 mm tjock. Skär upp fyrkanter lika breda som linjalen. Spritsa på wienerremons. Vik in de fyra hörnen som bilderna visar. Lägg på plåt.
0 comments on “Wienerdeg med mjölk”Add yours →