Ingredienser | Vikt i gram |
Botten | |
ägg | 5,5 dl |
socker | 750 |
rivna nötter | 400 |
Äggkräm | |
äggula | 4 dl |
grädde | 400 |
socker | 375 |
smör | 575 |
Arbetsbeskrivning
Botten
- Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
- Vänd ner rivna nötter i äggsmeten.
- Häll upp i anslagsringar till 2/3.
- Baka av i 180°C 20-25 minuter.
- Tryck ner kanterna när bottnarna kallnat och frys bottnarna.
Äggkräm
- Koka upp grädde, socker och smör.
- Ta kastrullen från värmen och blanda ner äggula.
- Sjud krämen under ständig omrörning tills den börjar tjockna.
- Häll krämen över de frysta nötbottnarna.
0 comments on “Zolakatårta”Add yours →