Ingredienser skållning dag 1 | Vikt i gram |
vatten kokande | 1000 |
oblandad rågsikt | 500 |
salt | 35 |
grovmalen kummin | 20 |
Koka upp vattnet och slå det över övriga ingredienser, blanda noga. Plasta och låt stå över natten i rumstemperatur.
Ingredienser fördeg dag 2 | Vikt i gram |
vatten | 750 |
oblandad rågsikt | 100 |
bagerivetemjöl | 500 |
rågsurdeg | 250 |
jäst | 5 |
Kör ihop och låt vila 1-2 timmar.
Ingredienser bortgörning dag 2 | Vikt i gram |
skållningen | allt |
fördegen | allt |
bagerivetemjöl | 1300 |
honung | 45 |
Arbetsbeskrivning | |
Körtid | 2+6 minuter, gör glutentest! |
Viltid i back | 1-2 timmar, stöt degen 1-2 ggr. |
Vikt | 600g, rundriv och vila 15 minuter. Slå limpor, lägg i ram |
Insättningstemp | 250ºC |
Avbakningstemp | 200ºC 45-60 minuter |
Ånga | ja |