Ingredienser skållning dag 1 |
Vikt i gram |
vatten kokande |
600 |
mörk malt |
30 |
linfrö |
200 |
solrosfrö |
250 |
rågmjöl |
600 |
Koka upp vattnet slå det över övriga ingredienser. Blanda noga, plasta och låt stå i rumstemperatur över natten.
Ingredienser bortgöring dag 2 |
Vikt i gram |
vatten kallt |
1700 |
havssalt |
50 |
jäst |
100 |
smör |
100 |
bagerivetemjöl |
3000 |
Till inkavling |
|
kavlingsmargarin |
2000 |
Arbetsbeskrivning
|
|
Körtid |
2+4 min |
Degtemp |
27OC |
Viltid före avvägning |
20 min i kyl. Kavlas 3×3 slag. Kavla ner till 2,5 mm och nagga försiktigt. Skär valfri form, jäs 45 minuter under plast. |
Avbakningstemp |
230°C 10-12 minuter, öppet spjäll |
Ånga |
nej |