Smörkavlat knäckebröd

Smörkavlat knäckebröd

Ingredienser skållning dag 1 Vikt i gram
vatten kokande 600
mörk malt 30
linfrö 200
solrosfrö 250
rågmjöl 600

Koka upp vattnet slå det över övriga ingredienser. Blanda noga, plasta och låt stå i rumstemperatur över natten.

Ingredienser bortgöring dag 2 Vikt i gram
vatten kallt 1700
havssalt 50
jäst 100
smör 100
bagerivetemjöl 3000
Till inkavling
kavlingsmargarin 2000

Arbetsbeskrivning

Körtid 2+4 min
Degtemp 27OC
Viltid före avvägning 20 min i kyl. Kavlas 3×3 slag. Kavla ner till 2,5 mm och nagga försiktigt. Skär valfri form, jäs 45 minuter under plast.
Avbakningstemp 230°C 10-12 minuter, öppet spjäll
Ånga nej