Ingredienser | Vikt i gram |
socker | 840 |
osaltat smör rumstempererat | 300 |
ägg | 240 |
mjölk rumstempererad | 300 |
apelsin, skalet av | 3 st |
saffran | smaka! |
bagerivetemjöl | 1425 |
bakpulver | 60 |
chokladpellets | 300 |
Totalt | 3465 |
Arbetsbeskrivning
- Rör smör, apelsinskal och socker poröst med vinge, smaksätt med saffran.
- Tillsätt ägg lite i taget.
- Tillsätt rumstempererad mjölk.
- Sikta samman vetemjöl och bakpulver och blanda ner det i smeten.
- Tillsätt chokladen och blanda försiktigt.
- Väg upp bitar om 300g, rulla ut till plåtens längd, sätt av 3 längder per plåt.
- Pensla med ägg och strö pärlsocker över.
- Baka av gyllenbruna i 180°C.
- Dela längderna i snea bitar medan de fortfarande är varma.
- Lägg skorporna ner på plåten.
- Rosta i 150°C tills de är gyllenbruna, några minuter.
0 comments on “Saffransbiscotti (Jan Hedh)”Add yours →