
Ingredienser till 2 bottnar 20 cm ∅ | Vikt i gram |
smör | 200 |
mörk choklad | 200 |
äggula | 1,7 dl |
marängsmet | |
äggvita | 2,5 dl |
strösocker | 200 |
maizena | 4 |
torrvaror | |
bagerivetemjöl | 200 |
bakpulver | 4 |
- Smält smöret och häll det över chokladen.
- Rör tills chokladen smält.
- Rör ner äggulan i chokladsmeten.
- Vispa äggvita, strösocker och maizena till maräng.
- Melera ner marängen i chokladsmeten.
- Blanda och sikta vetemjöl och bakpulver.
- Melera ner torrvarorna.
- Fyll smeten i pappersklädda anslagsringar.
- Baka av i 180ºC ca 25 minuter.
- Vänd bottnarna efter avbokning och ställ kallt över natten.
Montering
- Skär ur bottnarna ur anslagsringarna och dela varje botten i två delar.
- Stryp den understa botten tunt med hallonsylt.
- Spritsa uppvispad Ganach, chokladtryffel ovanpå hallonsylten, 1 cm tjockt.
- Lägg på den andra botten och jämna till tårtan med tryffel. Kyl.
- Aprikotera med riktigt het aprikos. Kyl!
- Sätt tårtan på galler och gjut med Ganach, chokladtryffel.
- Låt tårtan droppa av på gallret och lyft sedan över den på en tårtbricka.
- Pikera SACHER över tårtan.
0 comments on “Sachertårta”Add yours →