Petit-choux

IngredienserVikt i gram
vatten700
smör/margarin200
bagerivetemjöl400
ägg700
  1. Gör mice en place: väg upp margarin och vatten i en kastrull, mjölet i en bunke och äggen i en bunke.

2. Koka upp vatten och smör/margarin.

3. Blanda ner vetemjölet under kraftig omrörning. Rosta tills det är en massa som släpper kanterna.

4. Värm och rör tills det är en tjock slät massa, som en tjock redning till en sås.

5. Lägg massan i en kittel och blanda ner äggen lite i taget. Använd vinge. Kolla konsistensen- ibland behövs mindre ägg, ibland mer.

6. Fyll en spritspåse med massan. Ta den största tyll som finns.

7. Vik ett bakplåtspapper i fyra delar och spritsa ”bananer” av petit-chouxmassan. Vikningarna i bakplåtspappret visar hur långa ”bananerna” ska vara.

8. Avbakningstemperatur 190ºC, ca 20-30 minuter, öppet spjäll. Öppna inte ugnen under tiden som petit-chouxerna bakas, då det kan få dem att sjunka ihop.