Ingredienser skållning dag 1 | Vikt i gram |
vatten kokande | 1125 |
anis | 15 |
fänkål | 15 |
kummin | 10 |
grahamsmjöl | 563 |
salt | 30 |
Koka upp vattnet och kryddorna och slå det över grahamsmjöl och salt.Kör med vinge på låg hastighet i 20 minuter. Låt stå över natten
Ingredienser bortgöring dag 2 | Vikt i gram |
vatten | 750 |
jäst | 125 |
rågsikt | 188 |
bagerivetemjöl extra | 2250 |
mörk sirap | 325 |
solrosfrö | 250 |
s-500 | 35 |
skållningen | allt |
tillsätt på slutet: | |
russin | 225 |
Totalt | 5906 |
Arbetsbeskrivning
| |
600g slagen limpa, vänds i grahamsmjöl | |
Körtid | 6+4+2 min |
Degtemp | 27OC |
Viltid före avvägning | 30 min |
Insättningstemp | 250ºC |
Avbakningstemp | 200-220ºC |
Ånga | ja |
0 comments on “Ölandslimpa”Add yours →