Ingredienser skållning dag 1 | Vikt i gram |
vatten 75ºC | 3000 |
oblandad rågsikt | 2000 |
salt | 10 |
kummin | 40 |
Tillsätt när skållningen svalnat till 60ºC: | |
malt | 25 |
Värm vattnet och slå det över oblandad rågsikt, salt och kummin. Blanda noga. Låt stå över natten. Rör i malt när skållningen svalnat till under 60ºC.
Ingredienser bortgörning dag 2 | Vikt i gram |
vatten | 900 |
jäst | 350 |
salt | 65 |
sirap | 1100 |
bagerivetemjöl extra | 4000 |
grahamsmjöl | 1000 |
matbrödsmargarin | 150 |
Totalt | 12640 |
Arbetsbeskrivning:
600g, rundriven limpa, doppas i grahamsmjöl. | |
Degtemp | 26ºC |
Liggtid | 30 min |
Vikt | 600g |
Insättningstemp | 240ºC |
Avbakningstemp | 200ºC |
Ånga | ja |
0 comments on “Ö-limpa”Add yours →