Ingredienser amerikansk smördeg | Vikt i gram |
kavlingsmargarin | 1000 |
bagerivetemjöl kallt | 1000 |
salt | 10 |
vatten kallt | 575 |
Totalt | 2585 |
- Blanda kavlingsmargarin, bagerivetemjöl och salt till smulig konsistens.
- Tillsätt vattnet och kör degen försiktigt. Den får inte gå så länge att den går ihop sig till en deg.
- Kavla 1 eller 2 3-slag.
- Låt degen vila på kylen över natten.
- Kavla ut degen tunt, ca 1,8 mm.
- Dra degen över plåt.
- Nagga.
- Låt vila!
- Skär rent kanterna.
- Baka av.
Montering av napoleonbakelser:
- Dela den avbokade smördegsplattan i längder lika breda som linjalen.
2. Förbered locken till bakelserna: bred ut hallonsylt på en av längderna- skrapa så att du har så tunt som möjligt av sylten.
3. Värm upp fondant i micron och bred ut ett tunt lager över hallonsylten. Stryk inte för många gånger över fondanten, utan jobba snabbt. Låt ”locket” ligga och torka.
4. Spritsa och bred ut vaniljkräm på en av de andra uppskurna längderna.
5. Placera den tredje uppskurna längden ovanpå vaniljkrämen och tryck till försiktigt så att den fastnar ordentligt.
6. Stryk på hallonsylt.
7. Spritsa och stryk på grädde. Var noggrann så att kanterna blir jämnt uppstrukna.
8. Skär upp ”locket” i 55mm breda bitar och lägg varje bit ovanpå grädden.
9. Skär upp bakelserna.
10. Lägg upp bakelserna i bakelseplast.