Ingredienser | Vikt i gram |
smör | 900 |
ägg | 600 |
socker | 1600 |
bakpulver | 90 |
vaniljsocker | 50 |
kakao | 160 |
vatten | 800 |
bagerivetemjöl | 1600 |
Arbetsbeskrivning
- Smält smöret.
- Vispa ägg och socker poröst.
- Sikta ihop alla torrvaror och blanda försiktigt ner i äggvispet.
- Tillsätt smält smör och vatten och blanda försiktigt.
- Fyll en bakpappersklädd kapsel med smeten.
- 180ºC 20-25 min, eller tills en provsticka är torr.
- När kakan kommer från ugnen ska den vändas: strö socker på kakan, lägg på bakplåtspapper och bakplåt och vänd.
- Låt svalna ordentligt innan glasyren läggs på.
Ingredienser glasyr | Vikt i gram |
smör | 300 |
starkt kaffe | 100 |
kakao | 60 |
vaniljsocker | 40 |
florsocker | 400 |
Arbetsbeskrivning:
- Värm upp allt i en kastrull under omrörning.
- Bred glasyren över kakan och strö över rikligt med kokos.
- Skär upp i rutor.
0 comments on “Mockarutor, 1 kapsel”Add yours →