Ingredienser 2 plåt 60×40 cm | Vikt i gram |
ägg | 250 |
TPT | 350 |
bagerivetemjöl | 50 |
smör | 40 |
marängsmet | |
äggvita | 325 |
socker | 80 |
vinsten | 1 knivspets |
Arbetsbeskrivning
- Vispa äggvita, socker och vinsten till maräng, inte för hårt.
- Smält smöret.
- Vispa ägg, TPT och konditorivetemjöl luftigt.
- Blanda en del av äggvispet med smöret och tillsätt det i resten av äggvispet.
- Vänd ner marängen i äggsmeten.
- Stryk ut på plåt med silipat som är mönstrade med pate’ a’ decor.
- Baka av i 230-240ºC 6-7 minuter.
- Sikta den bakade sidan med florsocker och vänd upp på kall plåt.
- Ta inte bort silipatet förrän botten kallnat ordentligt.
0 comments on “Joconde, botten till dekor”Add yours →