Ingredienser | Vikt i gram |
vatten | 4000 |
jäst | 280 |
bagerivetemjöl extra | 7500 |
S500 | 120 |
matolja | 80 |
surdeg | 1200 |
salt | 140 |
Totalt | 13320 |
Arbetsbeskrivning |
|
Körtid | 2+6 min |
Degtemp | 26OC |
Liggtid | 30 min |
Degvikt | 600g (limpa) eller 2400g/press (bräck) |
Slagen limpa, doppas i rågmjöl, raskas väl och snittas. 3 limpor/hålplåt.
Bräck rundrivs och siktas med rågmjöl. |
|
Ånga | 60 sek, öppet spjäll efter 17 minuter |
Insättningstemp | 250°C |
Avbakningstemp | 200°C |
Hej svejs!
Vad är S500 och var får man tag i det? Tacksam för svar.
Hej! Det är ett fryspulver som vi använder i bageriet om vi ska frysa in degämnen för att baka en annan dag. Du kan ta bort det helt om du ska baka det färskt! MVH Sofia