1/3 sats är lagom för att halvfylla 2*10-bitars tårtringar.
Ingredienser creme anglaise | Vikt i gram |
mjölk | 400 |
grädde | 400 |
äggula | 200 |
socker | 33 |
Ingredienser vit chokladmousse | Vikt i gram |
lättvispad grädde | 1500 |
vit choklad | 1750 |
gelatinblad | 10 st |
Ingredienser mjölkchokladmousse | |
lättvispad grädde | 1500 |
mjölkchoklad | 1750 |
gelatinblad | 10 st |
Ingredienser mörk chokladmousse | |
lättvispad grädde | 1500 |
mörk choklad | 1100 |
gelatinblad | 4 st |
- Gör mice en place: väg upp allt till creme anglaise i en kastrull, lättvispa grädden, blötlägg gelatinet och väg upp chokladen.
2. Förbered tårtringar med plastband och anslagsbotten.
3. Värm creme anglaisen till 84°C under ständig omrörning.
4. Häll nykokad creme anglaise över chokladen. Använd en chinoise (sil) om äggen har råkat koagulera något. Om man gör en liten sats kan man behöva värma blandningen något i micron för att chokladen ska smälta helt.
5. Krama ur vattnet ur gelatinet och smält det försiktigt i micron till 40°C.
6. Blanda ner 1/3 av chokladsmeten i gelatinet.
7. Blanda ner resten av chokladsmeten i gelatinblandningen. Låt allt svalna till 35°C (om grädden blandas i för tidigt smälter mjölkfettet och kan inte bidra till struktur).
8. Blanda försiktigt ner chokladsmeten lite i taget i den lösvispade grädden.
9. Fyll upp tårtringarna med moussen.
0 comments on “Chokladtrio”Add yours →