apelsinbågar

Apelsinbågar (jordgubb)

Ingredienser Vikt i gram
socker 900
delikatessmargarin 900
ägg rumstempererade 900
bagerivetemjöl 600
kokrämspulver (ej sempett!) 300
bakpulver 30

Arbetsbeskrivning

  1. Blanda socker och delikatessmargarin luftigt med vinge.
  2. Tillsätt ägg lite i taget.
  3. Sikta samman vetemjöl, kokkrämspulver och bakpulver.
  4. Rör ner torrvarorna försiktigt.
  5. Smörj små ringformar (savarängformar) noga med margarin och beströ med vetemjöl.
  6. Baka av i 190ºC ca 12 minuter.
Sockerlag till doppning Vikt i gram
vatten 1500
socker 1500
gelatinpulver/agar agar 30
Smaksättning apelsinbågar
apelsinarom
röd och gul färg
Smaksättning jordgubbsbågar
jordgubbspasta
röd färg

Arbetsbeskrivning

  1. Koka upp vatten och socker.
  2. Rör ner agar agar i sockerlagen.
  3. Doppa bågarna i sockerlagen och rulla därefter i socker.