Ingredienser | Vikt i gram |
socker | 900 |
delikatessmargarin | 900 |
ägg rumstempererade | 900 |
bagerivetemjöl | 600 |
kokrämspulver (ej sempett!) | 300 |
bakpulver | 30 |
Arbetsbeskrivning
- Blanda socker och delikatessmargarin luftigt med vinge.
- Tillsätt ägg lite i taget.
- Sikta samman vetemjöl, kokkrämspulver och bakpulver.
- Rör ner torrvarorna försiktigt.
- Smörj små ringformar (savarängformar) noga med margarin och beströ med vetemjöl.
- Baka av i 190ºC ca 12 minuter.
Sockerlag till doppning | Vikt i gram |
vatten | 1500 |
socker | 1500 |
gelatinpulver/agar agar | 30 |
Smaksättning apelsinbågar | |
apelsinarom | |
röd och gul färg | |
Smaksättning jordgubbsbågar | |
jordgubbspasta | |
röd färg |
Arbetsbeskrivning
- Koka upp vatten och socker.
- Rör ner agar agar i sockerlagen.
- Doppa bågarna i sockerlagen och rulla därefter i socker.