Ingredienser | Vikt i gram |
vatten | 1000 |
torrvita | 100 |
Blanda och låta svälla 30 minuter, eller längre tid i kylen.
Ingredienser | Vikt i gram |
vatten | 500 |
agar agar | 15 |
socker | 2200 |
glykos | 500 |
Arbetsbeskrivning
-
- Väg upp alla ingredienser.
- Blanda vatten och agar agar noga. Sjud upp under omrörning tills agarn smält.
- Blanda i socker och glykos. Koka till 112°C.
- Börja vispa äggvitan när sockerlagen är uppe i ca 107°C. När äggvitan nått full volym och sockerlagen har 112°C hälls sockerlagen över äggvitan under långsam vispning. Häll i en smal stråle på samma punkt så att inte lagen träffar vispen och sprätts ut på kanterna av vispskålen.
- Dra upp till högsta hastighet och vispa några minuter. Passa noga så att inte marängen blir övervispad.
- Spritsa med den största stjärn- eller rundtyllen. Låt massan gå sakta i maskin medan den spritsas, annars stelnar den.
- Låt skumbollarna torka till sig på kylen.
- Doppa skumbollarna med händerna i non temp choklad utspädd med choko tunning. Skumbollarnas spritsning ska synas genom chokladen. När man biter i skumbollen ska det inte vara ett jättetjockt lager choklad att tugga sig igenom.
0 comments on “Skumbollar”Add yours →